Sastāvdaļas
- 700 g nomizotu kartupeļu
- 2 olas
- 2 ēdamkarotes miltu
- 3-4 ķiploka daiviņas
- sāls, pipari
- 3 ēdamkarotes skābā krējuma
- 1 tējkarote Dižonas sinepju
- 200-250 g kūpinātu mednieku desiņu
- 2 vidēja lieluma sīpoli
- 1 paprika
- 150 g ķirštomātu
- 170 g siera
- daži loki
Pagatavošana
- Sīpolus sagriež pusgredzenos un viegli apcep.
- Sīpoliem pievieno papriku un turpina cept pāris minūšu.
- Pievieno sagrieztas mednieku desiņas, samaisa, pakarsē un noņem no uguns.
- Kartupeļus sarīvē uz rupjās rīves.
- Pievieno ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus, olas, miltus, sāli, piparus - kārtīgi samaisa.
- Kartupeļu masu sadala 2 daļās, vienu daļu liek sakarsētā pannā, augu eļļā, samazina uguni, cep, aptuveni, 5 minūtes.
- Tad pamatni uzmanīgi apgriež otrādi un turpina cept pāris minūtes.
- Pamatni noklāj ar pusi skābā krējuma, kas samaisīts ar sinepēm, virsū liek pusi desiņu pildījuma un ķirštomātu, kas pārgriezti uz pusēm.
- Visu pārkaisa ar sakapātiem lokiem un sarīvētu sieru.
- Picu liek uz pannas, uzliek vāku,nogriež mazu uguni un karsē, kamēr siers izkūst.
- Šādā veidā cep arī otru kartupeļu picu.
- Ja ir iespējams, cep abas picas vienlaicīgi, divās pannās.
- Pasniedz ar lapu salātiem un skābo krējumu.
- Kartupeļu picas pagatavošanai neizmantojiet jaunos kartupeļus, jo tie izjūk.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!