Kartupeļu pica vakariņām

Kartupeļu pica vakariņām Foto: Kartupeļu pica vakariņām

Sastāvdaļas

  • 700 g nomizotu kartupeļu
  • 2 olas
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 3-4 ķiploka daiviņas
  • sāls, pipari
  • 3 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 1 tējkarote Dižonas sinepju
  • 200-250 g kūpinātu mednieku desiņu
  • 2 vidēja lieluma sīpoli
  • 1 paprika
  • 150 g ķirštomātu
  • 170 g siera
  • daži loki

Pagatavošana

  1. Sīpolus sagriež pusgredzenos un viegli apcep.
  2. Sīpoliem pievieno papriku un turpina cept pāris minūšu.
  3. Pievieno sagrieztas mednieku desiņas, samaisa, pakarsē un noņem no uguns. 
  4. Kartupeļus sarīvē uz rupjās rīves.
  5. Pievieno ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus, olas, miltus, sāli, piparus - kārtīgi samaisa.
  6. Kartupeļu masu sadala 2 daļās, vienu daļu liek sakarsētā pannā, augu eļļā, samazina uguni, cep, aptuveni, 5 minūtes.
  7. Tad pamatni uzmanīgi apgriež otrādi un turpina cept pāris minūtes.
  8. Pamatni noklāj ar pusi skābā krējuma, kas samaisīts ar sinepēm, virsū liek pusi desiņu pildījuma un ķirštomātu, kas pārgriezti uz pusēm.
  9. Visu pārkaisa ar sakapātiem lokiem un sarīvētu sieru.
  10. Picu liek uz pannas, uzliek vāku,nogriež mazu uguni un karsē, kamēr siers izkūst.
  11. Šādā veidā cep arī otru kartupeļu picu.
  12. Ja ir iespējams, cep abas picas vienlaicīgi, divās pannās.
  13. Pasniedz ar lapu salātiem un skābo krējumu.
  14. Kartupeļu picas pagatavošanai neizmantojiet jaunos kartupeļus, jo tie izjūk.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes