Kartupeļu, pākšu pupiņu un tunča salāti

Kartupeļu, pākšu pupiņu un tunča salāti Foto: Kartupeļu, pākšu pupiņu un tunča salāti

Sastāvdaļas

  • 8 vidēji lieli kartupeļi
  • 500 gr pākšu pupiņu
  • 2 konservi ar tunci eļļā
  • 2 citronu sula
  • olīveļļa
  • sāls
  • svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Sagatavojam pākšu pupiņas, nokniebjot pavisam nedaudz no to abu galu beigu daļas un pēc tam novārām tās vieglā sālsūdenī līdz tās ir gatavas - atdzesējam.
  2. Novārām kartupeļus ar visu mizu līdz tie ir gatavi, atdzesējam.
  3. Pagatavojam mērci, svaigi spiestai citronu sulai pievienojot sāli un olīveļļu.
  4. Kad kartupeļi ir atdzisuši, nomizojam tos un sagriežam šķēlēs.
  5. Kārtojam traukā. Pa virsu liekam pākšu pupiņas (ja nepieciešams, tad garākās no tām sagriežam mazākos gabaliņos).
  6. Pārkaisām ar svaigi maltiem melnajiem pipariem.
  7. Pievienojam no eļļas notecinātu un nelielos gabaliņos sadalītu tunci.
  8. Pārlejam ar iepriekš sagatavoto mērci.

    IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes