Sastāvdaļas
- 8 vidēji lieli kartupeļi
- 500 gr pākšu pupiņu
- 2 konservi ar tunci eļļā
- 2 citronu sula
- olīveļļa
- sāls
- svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana
- Sagatavojam pākšu pupiņas, nokniebjot pavisam nedaudz no to abu galu beigu daļas un pēc tam novārām tās vieglā sālsūdenī līdz tās ir gatavas - atdzesējam.
- Novārām kartupeļus ar visu mizu līdz tie ir gatavi, atdzesējam.
- Pagatavojam mērci, svaigi spiestai citronu sulai pievienojot sāli un olīveļļu.
- Kad kartupeļi ir atdzisuši, nomizojam tos un sagriežam šķēlēs.
- Kārtojam traukā. Pa virsu liekam pākšu pupiņas (ja nepieciešams, tad garākās no tām sagriežam mazākos gabaliņos).
- Pārkaisām ar svaigi maltiem melnajiem pipariem.
- Pievienojam no eļļas notecinātu un nelielos gabaliņos sadalītu tunci.
- Pārlejam ar iepriekš sagatavoto mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!