Sastāvdaļas
- 2 lieli kartupeļi
- 1/4 glāzes augu eļļas
- 1 ēdamkarote sviesta
- 1 ēdamkarote miltu
- 1/2 glāzes piena
- 90 g saldētu, sasmalcinātu spinātu
- 1/2 sagriezta artišoka
- 1 glāze rīvēta siera
- nedaudz asas mērces
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220°C temperatūrai.
- Kartupeļus nomazgā, apsmērē ar eļļu un cep 45 minūtes.
- Pēc tam izņem un atdzesē.
- Kartupeļus pārgriež uz pusēm, izņem lielāko daļu mīkstuma. Malas un iekšpusi apsmērē ar eļļu.
- Cep kartupeļus 10 minūtes ar griezuma pusi uz leju.
- Pa to laiku sagatavo pildījumu.
- Katliņā uz mazas uguns izkausē sviestu, pievieno miltus.
- Pievieno pienu, maisa, kamēr masa uzvārās.
- Noņem no uguns, pievieno pārējās sastāvdaļas.
- Piepilda kartupeļu pusītes ar pildījumu un cep vēl 10 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!