Kartupeļu laiviņas ar sieru, spinātiem un artišokiem

Kartupeļu laiviņas ar sieru, spinātiem un artišokiem Foto: Kartupeļu laiviņas ar sieru

Sastāvdaļas

  • 2 lieli kartupeļi
  • 1/4 glāzes augu eļļas
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 1/2 glāzes piena
  • 90 g saldētu, sasmalcinātu spinātu
  • 1/2 sagriezta artišoka
  • 1 glāze rīvēta siera
  • nedaudz asas mērces

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220°C temperatūrai.
  2. Kartupeļus nomazgā, apsmērē ar eļļu un cep 45 minūtes.
  3. Pēc tam izņem un atdzesē.
  4. Kartupeļus pārgriež uz pusēm, izņem lielāko daļu mīkstuma. Malas un iekšpusi apsmērē ar eļļu.
  5. Cep kartupeļus 10 minūtes ar griezuma pusi uz leju.
  6. Pa to laiku sagatavo pildījumu.
  7. Katliņā uz mazas uguns izkausē sviestu, pievieno miltus.
  8. Pievieno pienu, maisa, kamēr masa uzvārās.
  9. Noņem no uguns, pievieno pārējās sastāvdaļas.
  10. Piepilda kartupeļu pusītes ar pildījumu un cep vēl 10 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes