Kartupeļu kūka ar timiānu un šķiņķi

Kartupeļu kūka ar timiānu un šķiņķi Foto: Kartupeļu kūka ar timiānu un šķiņķi

Sastāvdaļas

  • 500 g kartupeļu
  • 100 g sviesta
  • 3 tējkarotes graudaino sinepju
  • 3 ķiploku daiviņas
  • 1 ēdamkarote kaperu
  • daži timiāna zariņi
  • 3 olas
  • 100 ml piena
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 50 g siera
  • 150 g žāvēta šķiņķa
  • sāls, pipari

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo, sagriež gabalos, sālsūdenī izvāra, nokāš.
  2. Tos nedaudz viegli sastampā.
  3. Aukstu sviestu sarīvē skaidas un piemaisa klāt.
  4. Pieliek olas.
  5. Iemaisa arī sinepes, kaperus un timiāna lapiņas.
  6. Ar ķiploku spiedi piespiež klāt ķiploka daiviņas.
  7. Pielej un iemaisa pienu.
  8. Piesijā un iemaisa miltus.
  9. Šķiņķi sagriež kubiņos un arī iemaisa masā.
  10. Pierīvē sieru, iemaisa arī sali un piparus.
  11. Ietauko un izkaisa ar miltiem veidni vai pannu, to iepriekš izklājot ar cepamo papīru.
  12. Masu kārto veidnē, izlīdzina, liek sakarsēta krāsnī un 200 grādu temperatūra cep, līdz virsma ir zeltaina un kūka kļuvusi stingra (apmēram 50-60 minūtes). Nedaudz padzesē, no veidnes izņem, griež gabalos un pasniedz siltu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes