Sastāvdaļas
- 500 g kartupeļu
- 100 g sviesta
- 3 tējkarotes graudaino sinepju
- 3 ķiploku daiviņas
- 1 ēdamkarote kaperu
- daži timiāna zariņi
- 3 olas
- 100 ml piena
- 2 ēdamkarotes miltu
- 50 g siera
- 150 g žāvēta šķiņķa
- sāls, pipari
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo, sagriež gabalos, sālsūdenī izvāra, nokāš.
- Tos nedaudz viegli sastampā.
- Aukstu sviestu sarīvē skaidas un piemaisa klāt.
- Pieliek olas.
- Iemaisa arī sinepes, kaperus un timiāna lapiņas.
- Ar ķiploku spiedi piespiež klāt ķiploka daiviņas.
- Pielej un iemaisa pienu.
- Piesijā un iemaisa miltus.
- Šķiņķi sagriež kubiņos un arī iemaisa masā.
- Pierīvē sieru, iemaisa arī sali un piparus.
- Ietauko un izkaisa ar miltiem veidni vai pannu, to iepriekš izklājot ar cepamo papīru.
- Masu kārto veidnē, izlīdzina, liek sakarsēta krāsnī un 200 grādu temperatūra cep, līdz virsma ir zeltaina un kūka kļuvusi stingra (apmēram 50-60 minūtes). Nedaudz padzesē, no veidnes izņem, griež gabalos un pasniedz siltu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!