Kartupeļu krēmzupa

Kartupeļu krēmzupa Foto: Kartupeļu krēmzupa

Sastāvdaļas

  • 1,5 kg kartupeļu
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 1,5 l piena
  • 1 ēdamkarote sāls
  • 1/4 ēdamkarote melno piparu
  • 125 g rīvēta siera
  • 330 ml skāba krējuma
  • 6 šķēlītes bekona
  • lociņi

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo, izvāra un pagatavo no tiem biezeni, vienu kartupeli atstājot.
  2. Miltus uzkarsē katliņā, pievieno pienu, samaisa līdz viendabīgai konsistencei.
  3. Pievieno sāli, piparus un vāra 8 - 10 minūtes.
  4. Pievieno kartupeļu biezeni un kārtīgi samaisa.
  5. Noņem no uguns un pievieno sieru, maisa, kamēr siers izkusis.
  6. Pēc tam pievieno krējumu, samaisa. Ja nepieciešams, pievieno vēl sāli, piparus vai citas garšvielas.
  7. Vienu kartupeli sagriež kubikos. Ar nazi sasmalcina bekonu un lokus.
  8. Zupu lej porciju traukos, pa virsu liek kartupeļus, bekonu un lokus, pārkaisa ar sieru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes