Sastāvdaļas
- 1,5 kg kartupeļu
- 2 ēdamkarotes miltu
- 1,5 l piena
- 1 ēdamkarote sāls
- 1/4 ēdamkarote melno piparu
- 125 g rīvēta siera
- 330 ml skāba krējuma
- 6 šķēlītes bekona
- lociņi
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo, izvāra un pagatavo no tiem biezeni, vienu kartupeli atstājot.
- Miltus uzkarsē katliņā, pievieno pienu, samaisa līdz viendabīgai konsistencei.
- Pievieno sāli, piparus un vāra 8 - 10 minūtes.
- Pievieno kartupeļu biezeni un kārtīgi samaisa.
- Noņem no uguns un pievieno sieru, maisa, kamēr siers izkusis.
- Pēc tam pievieno krējumu, samaisa. Ja nepieciešams, pievieno vēl sāli, piparus vai citas garšvielas.
- Vienu kartupeli sagriež kubiņos. Ar nazi sasmalcina bekonu un lokus.
- Zupu lej porciju traukos, pa virsu liek kartupeļus, bekonu un lokus, pārkaisa ar sieru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!