Sastāvdaļas
- 600 g vārītu kartupeļu
- 150 g sīpolu
- 50 g saulespuķu eļļas
- 1 ola
- 1 ēdamkarote jūras kāpostu pulvera
- 50 g krējuma
- 50 g sviesta
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Tikko izvārītus kartupeļus samaļ, pieliek sali, piparus, olu, krējumu, izveido plācenīšus, ko piepilda ar sīpolu un jūras kāpostu pildījumu, piešķir tiem kotletes formu un cep eļļā no abām pusēm brūnas.
- Pildījuma pagatavošana: sīpolus sasmalcina, eļļā kopā ar jūras kāpostu pulveri lēni apcep (pulveri iepriekš vēlams izmērcēt pienā), pieber piparus.
- Kotletes pasniedz pārlietas ar kausētu sviestu.
Piezīme: jūras kāpostu pulveri var aizstāt ar konservētiem jūras kāpostiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!