Kartupeļu klimpas ar Ricotta sieru

Kartupeļu klimpas ar Ricotta sieru Foto: Kartupeļu klimpas ar Ricotta sieru

Sastāvdaļas

  • 1 kilograms miltainu kartupeļu
  • 250 g miltu
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 2 salvijas zariņi
  • 150 g Ricotta siera
  • 50 g sviesta
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • sāls pēc garšas
  • sviests veidnes ieziešanai

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomazgājiet, nomizojiet, atkarībā no lieluma sagrieziet. Novāriet ūdenī, kad pievienota sāls, gandrīz gatavus. Nokāsiet, noteciniet un uz miltiem nokaisītas virsmas izspiediet caur kartupeļu spiedni.
  2. Ļaujiet, lai kartupeļi atdziest pilnībā. Pēc tam uzkaisiet tiem 1 šķipsniņu sāls un kartupeļu masu samīciet ar tikai tik daudz miltiem, lai izveidotos gluda mīkla.
  3. No mīklas izveidojiet īkšķu resnumā mīklas desiņas un sagrieziet apmēram 3 cm garos gabalos. Paritiniet tos ar dakšiņu un iespiediet rievas.
  4. Lielā katlā uzkarsējiet ūdeni, kam pievienots sāls, līdz tas sāk vārīties. Ar putu karoti lieciet klimpas katlā un vāriet, līdz tās uzpeld ūdens virspusē. Pēc tam izņemiet no ūdens un noteciniet.
  5. Ķiploku smalki sakapājiet. Nopluciniet salvijas lapiņas, sadrupiniet Ricotta sieru.
  6. Nelielā katliņā sakarsējiet svīstu un olīveļļu, lieciet tajā ķiplokus un salvijas lapiņas un viegli apcepiet.
  7. Klimpas kārtojiet ar sviestu ieziesta veidnē, apslaciniet ar salviju sviestu un pārkaisiet ar Ricotta sieru. Cepiet cepeškrāsnī (180 °C temperatūra) apmēram 5 - 10 minūtes.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes