Sastāvdaļas
Mīklai:
- 400 g kartupeļu
- 300-350 g miltu
- 2 ēdamkarotes mannā
- 1 ola
- sāls pēc garšas
Pildījumam:
- 250 g vistas filejas
- 1 sīpols
- sāls, malti melnie pipari pēc garšas
- 30 ml auksta ūdens
Pasniegšanai:
- skābais krējums
- cepti sīpoli vai sviests
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo, sagriež, liek katlā, uzvāra, pieber sāli, turpina vārīt uz lēnas uguns, kamēr kartupeļi ir gatavi.
- Ūdeni nolej, kartupeļus sastampā biezenī, pilnībā atdzesē.
- Atdzesētam kartupeļu biezenim pievieno mannā, olu, samaisa, pakāpeniski pievieno izsijātus miltus.
- Samīca mīkstu mīklu, kura mazliet līp pie rokām, noliek mīklu malā uz 30 minūtēm.
- Vistas fileju un sīpolu sagriež nelielos gabaliņos, sablenderē vai samaļ.
- Pieber sāli, piparus, pielej aukstu ūdeni - kārtīgi izmaisa.
- Darba virsmu un rokas apkaisa ar miltiem, mīklu sadala gabalos, no katra mīklas gabala izveido plāceni.
- Miklas plācenīša vidū liek 1 ēdamkaroti maltās gaļas masas, malas nostiprina, veidojot maisiņu, tad to viļā rokās,(sevišķi nesaspiežot), veidojot klimpu.
- Uzvāra ūdeni, pieber sāli, klimpas liek verdošā ūdenī, vāra tik ilgi, kamēr tās uzpeld.
- Tad uguni samazina, turpina vārīt 8-10 minūtes.
- Kartupeļu klimpas pasniedz ar skābo krējumu un ceptiem sīpoliem vai sviestu.
- Var pārkaisīt ar maltiem melnajiem pipariem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!