Kartupeļu klimpas ar gaļu

Kartupeļu klimpas ar gaļu Foto: Kartupeļu klimpas ar gaļu

Sastāvdaļas

Mīklai: 
  • 400 g kartupeļu 
  • 300-350 g miltu
  • 2 ēdamkarotes mannā
  • 1 ola
  • sāls pēc garšas 
Pildījumam:
  • 250 g vistas filejas 
  • 1 sīpols
  • sāls, malti melnie pipari pēc garšas
  • 30 ml auksta ūdens
Pasniegšanai: 
  • skābais krējums  
  • cepti sīpoli vai sviests 

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo, sagriež, liek katlā, uzvāra, pieber sāli, turpina vārīt uz lēnas uguns, kamēr kartupeļi ir gatavi.
  2. Ūdeni nolej, kartupeļus sastampā biezenī, pilnībā atdzesē.
  3. Atdzesētam kartupeļu biezenim pievieno mannā, olu, samaisa, pakāpeniski pievieno izsijātus miltus.
  4. Samīca mīkstu mīklu, kura mazliet līp pie rokām, noliek mīklu malā uz 30 minūtēm.
  5. Vistas fileju un sīpolu sagriež nelielos gabaliņos, sablenderē vai samaļ.
  6. Pieber sāli, piparus, pielej aukstu ūdeni - kārtīgi izmaisa.
  7. Darba virsmu un rokas apkaisa ar miltiem, mīklu sadala gabalos, no katra mīklas gabala izveido plāceni.
  8. Miklas plācenīša vidū liek 1 ēdamkaroti maltās gaļas masas, malas nostiprina, veidojot maisiņu, tad to viļā rokās,(sevišķi nesaspiežot), veidojot klimpu.
  9. Uzvāra ūdeni, pieber sāli, klimpas liek verdošā ūdenī, vāra tik ilgi, kamēr tās uzpeld. 
  10. Tad uguni samazina, turpina vārīt 8-10 minūtes.
  11. Kartupeļu klimpas pasniedz ar skābo krējumu un ceptiem sīpoliem vai sviestu.
  12. Var pārkaisīt ar maltiem melnajiem pipariem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes