Kartupeļu kebabs uz grila

Kartupeļu kebabs uz grila Foto: Kartupeļu kebabs uz grila

Sastāvdaļas

  • 2 kartupeļi
  • 1 šķipsniņa rozmarīna
  • 100 speķa
  • škipsniņa kumīna (romiešu ķimenes) vai ķimeņu
  • malti melnie pipari pēc garšas
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Notīrītus kartupeļus sagriež plānās, 5 mm biezuma šķēlēs.
  2. Speķi sagriež līdzīgās šķēlītēs.
  3. Uz iesmiem saver pārmaiņus kartupeļus un speķi.
  4. Tagad jāpārkaisa topošais kebabs ar garšvielām. Sāls daudzums atkarīgs no speķa garšas.
  5. Var pievienot šķipsniņu kaltēta rozmarīna vai zariņu svaiga rozmarīna.
  6. Ietin kebabu folijā, kārtīgi aiztin galus.
  7. Kartupeļus gatavo 30 minūtes. Kad speķis izkusis un sāks izplatīties tīkams aromāts, foliju noņem, bet iesmus vēlreiz uzliek uz grila.
  8. Kartupeļi apbrūnēs, un ēdiens gatavs!

Pievērs uzmanību, ka rozmarīnu jāpievieno pavisam nedaudz. Tā rūgtenā piegarša un dūmainā smarža lieliski ietonēs kartupeļu garšu. Kumīna riekstainās notis piešķirs pikantumu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes