Kartupeļu groziņi ar vistas fileju ķiploku-siera mērcē

Kartupeļu groziņi ar vistas fileju ķiploku-siera mērcē Foto: Kartupeļu groziņi

Sastāvdaļas

  • 700 g vistas filejas
  • 200 g majonēzes
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 6-8 lieli kartupeļi
  • 100-200 g siera
  • loki
  • sāls
  • saulespuķu eļļa ieziešanai

Pagatavošana

  1. Vistas fileju sagriež vidēja lieluma gabaliņos.
  2. Pannā lej glāzi ūdens, pievieno majonēzi, liek vistas gaļas gabaliņus, pieber sāli, sautē, pannai uzliekot vāku 30 minūtes.
  3. Pievieno sakapātus ķiplokus - pildījums groziņiem gatavs!
  4. Kartupeļus nomizo, sarīvē, pieber sāli.
  5. Ņem mazo kēksu veidnītes, kārtīgi ieziež ar saulespuķu eļļu.
  6. Veidnēs liek sarīvēto kartupeļu masu, veido groziņus.
  7. Groziņus pilda ar vistas gaļas maisījumu.
  8. Cep 240°C temperatūrā, 20-25 minūtes.
  9. Sieru sarīvē, lokus sakapā - sarīvēto sieru samaisa ar sakapātajiem lokiem.
  10. Kad pagājušas 20-25 minūtes, pildītos kartupeļu groziņus izņem no krāsns, pārkaisa ar siera-loku maisījumu.
  11. Turpina cept krāsnī 5-10 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes