Kartupeļu groziņi ar vistas fileju ķiploku-siera mērcē
Kartupeļu receptes
TOP receptes
Uzkodu receptes
kartupeļi
ķiploka daiviņas
loki
majonēze
sāls
saulespuķu eļļa
siers
vistas fileja
Foto: Kartupeļu groziņi
Sastāvdaļas
- 700 g vistas filejas
- 200 g majonēzes
- 3 ķiploka daiviņas
- 6-8 lieli kartupeļi
- 100-200 g siera
- loki
- sāls
- saulespuķu eļļa ieziešanai
Pagatavošana
- Vistas fileju sagriež vidēja lieluma gabaliņos.
- Pannā lej glāzi ūdens, pievieno majonēzi, liek vistas gaļas gabaliņus, pieber sāli, sautē, pannai uzliekot vāku 30 minūtes.
- Pievieno sakapātus ķiplokus - pildījums groziņiem gatavs!
- Kartupeļus nomizo, sarīvē, pieber sāli.
- Ņem mazo kēksu veidnītes, kārtīgi ieziež ar saulespuķu eļļu.
- Veidnēs liek sarīvēto kartupeļu masu, veido groziņus.
- Groziņus pilda ar vistas gaļas maisījumu.
- Cep 240°C temperatūrā, 20-25 minūtes.
- Sieru sarīvē, lokus sakapā - sarīvēto sieru samaisa ar sakapātajiem lokiem.
- Kad pagājušas 20-25 minūtes, pildītos kartupeļu groziņus izņem no krāsns, pārkaisa ar siera-loku maisījumu.
- Turpina cept krāsnī 5-10 minūtes.
... reizes
Šodien skatītākās receptes