Sastāvdaļas
- 6-8 vidēja lieluma kartupeļi
- sāls, pipari pēc garšas
- 24 olas
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē 200°C temperatūrā.
- Kartupeļus kārtīgi nomazgā, liek veidnē, cep 45-60 minūtes.
- Kartupeļus izņem, novelk mizu, sarīvē.
- Krāsni uzkarsē 220°C temperatūrā.
- Mazo kēksu veidni ietauko ar sviestu.
- Katrā kēksu veidnē liek 3-4 ēdamkarotes rīvētu kartupeļu.
- Ar rokām kartupeļus piespiež veidnes malai, veidojot groziņu, uzkaisa sāli un piparus.
- Cep krāsnī 15-20 minūtes.
- Jāskatās, lai kartupeļu groziņi nesadeg, tiklīdz tie kļūst zeltaini-brūni, izņem no krāsns un atdzesē.
- Katrā kartupeļu groziņā iesit olu, uzber sāli, piparus, cep krāsnī 15 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!