Kartupeļu frī

Kartupeļu frī Foto: Kartupeļu frī

Sastāvdaļas

  • 500 g kartupeļu
  • auksti spiesta eļļa cepšanai
  • sāls

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo un sagriež apmēram 1 cm biezās šķēlēs.
  2. Šķēles, savukārt, sagriež 3 - 4 cm garās sloksnītēs.
  3. Kartupeļus nosusina. Katliņā uzkarsē tik daudz eļļas, lai sloksnītes varētu brīvi peldēt. Cep 2 minūtes un saliek uz kulinārijas salvetēm.
  4. Vēlreiz saliek verdošā eļļā un cep 5 minūtes.
  5. Kad kartupeļi kļuvuši zeltaini brūni, tos izņem no eļļas un netecina.
  6. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sāli.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes