Sastāvdaļas
- 200 g šprotu
- 1 sīpols
- 8-10 vidēja lieluma kartupeļi
- 1 burkāns
- 1 ola
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 1,5 ēdamkarotes miltu
- loki
- dilles, pētersīļi
- augu eļļa cepšanai
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Kartupeļus un burkānu nomizo, sagriež un vāra gatavus.
- Nolej šķidrumu, sastampā biezenī, pievieno sviestu un olu.
- Sīpolu un lokus sakapā.
- Šprotēm nolej eļļu, bļodā samīca ar dakšiņu.
- Pievieno sīpolus un lokus, dilles,pētersīļus - samaisa.
- No kartupeļu biezeņa veido 4,5 cm lielas bumbiņas.
- Katrai bumbiņai vidū izveido padziļinājumu, liek tajā 1 tējkaroti pildījuma, maliņas aiztaisa.
- Katru kartupeļu bumbiņu apviļā miltos, cep sakarsētā eļļā, kamēr parādās brūngana garoziņa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!