Kartupeļu biezzupa ar ķiplokiem

Kartupeļu biezzupa ar ķiplokiem Foto: Kartupeļu biezzupa ar ķiplokiem

Sastāvdaļas

  • 800 g kartupeļu
  • 800 g sīpolu
  • 10 ķiploka daiviņu
  • 2 ēdamkarotes rafinētas saulespuķu eļļas
  • 10 g sviesta
  • 200 ml saldā krējuma
  • šķipsniņa maltu melno piparu
  • 2 šķipsniņas sāls
  • svaigi pētersīļi

Pagatavošana

  1. Sīpolus sagriež pusgredzenos.
  2. Kartupeļus nomizo un sagriež lielos gabalos.
  3. Lielā katlā uzkarsē saulespuķu eļļu, cep sīpolus, kamēr tie kļūst caurspīdīgi.
  4. Pievieno kartupeļus un 700-800 ml auksta vārīta ūdens.
  5. Visu uzvāra un turpina vārīt, kamēr kartupeļi ir gatavi - 20-25 minūtes.
  6. Ķiplokus notīra, lielākās ķiploka daiviņas sagriež 2-3 daļās.
  7. Pannā uzkarsē sviestu, cep ķiplokus, kamēr tie kļūst zeltaini.
  8. Katlā, pie gataviem kartupeļiem liek ceptos ķiplokus, visu karsē 1-2 minūtes.
  9. Pa daļām sablenderē kartupeļus ar sīpoliem, ķiplokiem, pievieno kartupeļūdeni.
  10. Visu pārlej katlā, pievieno saldo krējumu, sāli, piparus - visu uzvāra.
  11. Noņem no uguns, mazliet atdzesē, pasniedz ar baltmaizes vai rupjmaizes grauzdiņiem, zaļumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes