Sastāvdaļas
- 800 g kartupeļu
- 800 g sīpolu
- 10 ķiploka daiviņu
- 2 ēdamkarotes rafinētas saulespuķu eļļas
- 10 g sviesta
- 200 ml saldā krējuma
- šķipsniņa maltu melno piparu
- 2 šķipsniņas sāls
- svaigi pētersīļi
Pagatavošana
- Sīpolus sagriež pusgredzenos.
- Kartupeļus nomizo un sagriež lielos gabalos.
- Lielā katlā uzkarsē saulespuķu eļļu, cep sīpolus, kamēr tie kļūst caurspīdīgi.
- Pievieno kartupeļus un 700-800 ml auksta vārīta ūdens.
- Visu uzvāra un turpina vārīt, kamēr kartupeļi ir gatavi - 20-25 minūtes.
- Ķiplokus notīra, lielākās ķiploka daiviņas sagriež 2-3 daļās.
- Pannā uzkarsē sviestu, cep ķiplokus, kamēr tie kļūst zeltaini.
- Katlā, pie gataviem kartupeļiem liek ceptos ķiplokus, visu karsē 1-2 minūtes.
- Pa daļām sablenderē kartupeļus ar sīpoliem, ķiplokiem, pievieno kartupeļūdeni.
- Visu pārlej katlā, pievieno saldo krējumu, sāli, piparus - visu uzvāra.
- Noņem no uguns, mazliet atdzesē, pasniedz ar baltmaizes vai rupjmaizes grauzdiņiem, zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!