Kartupeļu biezenis ar ceptām olām

Kartupeļu biezenis ar ceptām olām Foto: Kartupeļu biezenis ar ceptām olām

Sastāvdaļas

  • 500 g kartupeļu
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 1/2 glāzes piena
  • 200 g sarīvēta siera
  • 6 olas
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Nomizotus kartupeļus izvāra sālsūdenī, izgāž uz sieta, izberž caur sietu, pieliek nedaudz sviesta, sāls un samaisa, pakāpeniski pielejot karstu pienu.
  2. Biezeni (vidēja blīvuma) uzliek uz pannas, kura apsmērēta ar sviestu, izlīdzina, pārkaisa ar sarīvētu sieru, apslaka ar sviestu un cep cepeškrāsnī, līdz izveidojas brūna garoziņa.
  3. Izcepto kartupeļu virspusē izveido padziļinājumus atkarība no olu skaita un katrā padziļinājumā ielej vienu jēlu olu, pēc tam pannu atkal uz 3 minūtēm ieliek cepeškrāsnī.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes