Kartupeļi kažokā

Kartupeļi kažokā Foto: Kartupeļi kažokā

Sastāvdaļas

  • 8-10 vidēja lieluma kartupeļi
  • 16-20 šķiņķa sloksnīšu

Mērcei:

  • 25 g sviesta
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 1/4 l buljona
  • 100 g skābā krējuma
  • sāls, pipari pēc garšas
  • 1/2 citrona sulas

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomazgā un izvāra ar visu mizu, mazliet atdzesē un nomizo.
  2. Šķiņķa sloksnītes, uz darba virsmas, saliek pa divi un ietin katru kartupeli.
  3. Ietītos kartupeļus liek ietaukotā veidnē un liek 200°C temperatūrā sakarsētā krāsnī, uz 10 minūtēm.
  4. Gatavo mērci - uzkarsē sviestu, pievieno miltus, uzmanīgi, lai neveidotos kunkuļi, pielej buljonu.
  5. Visu, maisot, uzvāra, noņem no uguns, iemaisa skābo krējumu, sāli, piparus, citrona sulu.
  6. Ar mērci pārlej kartupeļus un turpina cept 10-15 minūtes.
  7. Pirms pasniegšanas kartupeļus pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes