Sastāvdaļas
- 8-10 vidēja lieluma kartupeļi
- 16-20 šķiņķa sloksnīšu
Mērcei:
- 25 g sviesta
- 1 ēdamkarote miltu
- 1/4 l buljona
- 100 g skābā krējuma
- sāls, pipari pēc garšas
- 1/2 citrona sulas
Pagatavošana
- Kartupeļus nomazgā un izvāra ar visu mizu, mazliet atdzesē un nomizo.
- Šķiņķa sloksnītes, uz darba virsmas, saliek pa divi un ietin katru kartupeli.
- Ietītos kartupeļus liek ietaukotā veidnē un liek 200°C temperatūrā sakarsētā krāsnī, uz 10 minūtēm.
- Gatavo mērci - uzkarsē sviestu, pievieno miltus, uzmanīgi, lai neveidotos kunkuļi, pielej buljonu.
- Visu, maisot, uzvāra, noņem no uguns, iemaisa skābo krējumu, sāli, piparus, citrona sulu.
- Ar mērci pārlej kartupeļus un turpina cept 10-15 minūtes.
- Pirms pasniegšanas kartupeļus pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!