Kartupeļi augstmaņu gaumē

Kartupeļi augstmaņu gaumē Foto: Kartupeļi augstmaņu gaumē

Sastāvdaļas

  • 500 g kartupeļu
  • 300 g trekna biezpiena
  • 3 olu dzeltenumi
  • 200 ml trekna saldā krējuma
  • sāls
  • zaļumi
  • 1 kausētais sieriņš

Pagatavošana

  1. Kartupeļus kārtīgi nomazgā, vāra ar visu mizu, kamēr gatavi, tad atdzesē.
  2. Biezpienam pieber sāli, samīca to ar dakšiņu.
  3. Kartupeļiem novelk miziņu, sagriež apaļās šķēlītēs.
  4. Veidni ietauko ar augu eļļu, izkārto tajā daļu kartupeļu šķēlīšu, uzber mazliet sāls.
  5. Virsū kartupeļiem liek biezpiena masu, tad atkal liek kartupeļu šķēlītes.
  6. Olu dzeltenumus sakuļ ar saldo krējumu, masu pārlej kartupeļiem.
  7. Cep sakarsētā krāsnī, 40-45 minūtes.
  8. Gatavus kartupeļus pārkaisa ar rīvētu kausēto sieriņu un sakapātiem zaļumiem.
  9. Kartupeļus pasniedz karstus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes