Sastāvdaļas
- 8 kartupeļi
- 400 g sēņu
- 4 ķiploka daiviņas
- saišķītis pētersīļu
- 5 ēdamkarotes augu eļļas
- jūras sāls pēc garšas
- malti melnie pipari pēc garšas
- 300 ml trekna saldā krējuma
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē 200°C temperatūrā.
- Kartupeļus nomizo, noskalo, sagriež 2-3 mm biezās šķēlītēs.
- Tad kartupeļu šķēlītes vēlreiz kārtīgi noskalo un atstāj caurdurī notecēt.
- Sēnes sagriež.
- Pannā uzkarsē eļļu, uz vidējas uguns.
- Pannā liek kartupeļu šķēlītes, apmaisa ar koka lāpstiņu vai karoti tā, lai visas šķēlītes būtu pārklātas ar eļļu.
- Pievieno sāli, piparus, maisa tik ilgi, kamēr kartupeļu šķēlītes paliek lipīgas - izdalās kartupeļu ciete.
- Uzkarsē atsevišķu pannu sēnēm, lej 1 ēdamkaroti eļļas, cep sēnes, pieber sāli.
- Tiklīdz kartupeļu šķēlītes kļūst lipīgas, pievieno sakapātus ķiplokus, pielej saldo krējumu, lai tas pārklāj kartupeļu šķēlītes.
- Uguni samazina, gatavo 5 minūtes, kamēr saldais krējums mazliet sabiezē.
- Gatavas sēnes noņem no uguns.
- Pētersīļus sakapā.
- Pannu ar kartupeļiem noņem no uguns, pagaršo, ja nepieciešams, pievieno garšvielas, sāli un piparus.
- Piemaisa klāt sēnes un pētersīļus.
- Visu pārliek veidnē, cep krāsnī 20-30 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!