Kartupeļi ar sēnēm saldajā krējumā

Kartupeļi ar sēnēm saldajā krējumā Foto: Kartupeļi ar sēnēm saldajā krējumā

Sastāvdaļas

  • 8 kartupeļi
  • 400 g sēņu
  • 4 ķiploka daiviņas
  • saišķītis pētersīļu
  • 5 ēdamkarotes augu eļļas
  • jūras sāls pēc garšas
  • malti melnie pipari pēc garšas
  • 300 ml trekna saldā krējuma

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē 200°C temperatūrā.
  2. Kartupeļus nomizo, noskalo, sagriež 2-3 mm biezās šķēlītēs.
  3. Tad kartupeļu šķēlītes vēlreiz kārtīgi noskalo un atstāj caurdurī notecēt.
  4. Sēnes sagriež.
  5. Pannā uzkarsē eļļu, uz vidējas uguns.
  6. Pannā liek kartupeļu šķēlītes, apmaisa ar koka lāpstiņu vai karoti tā, lai visas šķēlītes būtu pārklātas ar eļļu.
  7. Pievieno sāli, piparus, maisa tik ilgi, kamēr kartupeļu šķēlītes paliek lipīgas - izdalās kartupeļu ciete. 
  8. Uzkarsē atsevišķu pannu sēnēm, lej 1 ēdamkaroti eļļas, cep sēnes, pieber sāli.
  9. Tiklīdz kartupeļu šķēlītes kļūst lipīgas, pievieno sakapātus ķiplokus, pielej saldo krējumu, lai tas pārklāj kartupeļu šķēlītes.
  10. Uguni samazina, gatavo 5 minūtes, kamēr saldais krējums mazliet sabiezē.
  11. Gatavas sēnes noņem no uguns.
  12. Pētersīļus sakapā.
  13. Pannu ar kartupeļiem noņem no uguns, pagaršo, ja nepieciešams, pievieno garšvielas, sāli un piparus.
  14. Piemaisa klāt sēnes un pētersīļus.
  15. Visu pārliek veidnē, cep krāsnī 20-30 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes