Kartupeļi ar ķiplokiem un zaļumiem

Kartupeļi ar ķiplokiem un zaļumiem Foto: Kartupeļi ar ķiplokiem un zaļumiem

Sastāvdaļas

  • 1 kg kartupeļu
  • 1 ēdamkarote citrona miziņu
  • 3 ēdamkarotes augu eļļas
  • pušķītis zaļumu
  • nedaudz oregano
  • nedaudz rozmarīna
  • 3 daiviņas ķiploka
  • 50 ml sausa baltvīna
  • 50 g sviesta
  • malti melnie pipari pēc garšas
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Kartupeļus rūpīgi nomazgā un sagriež vidēja lieluma gabaliņos. Ja kartupeļi ir mazi, griezt nevajag.
  2. Zaļumus sasmalcina, ķiploku saspiež, pievieno citrona miziņas, vīnu, rozmarīnu, oregano, piparus, sāli, augu eļļu un samaisa.
  3. Iegūto garšvielu maisījumu pievieno kartupeļiem, atkal samaisa, lai katrs kartupelis būtu iegremdēts garšvielās.
  4. Pārliek kartupeļus uz pannas, virsū liek sviesta gabaliņus.
  5. Liek cepties līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 30 minūtes.
  6. Cep kamēr izveidojusies zeltaini brūna miziņa, periodiski pārlejot ar zaļumu sulu.

Aromātiskos kartupeļus pasniedz, kā piedevas pie vistas vai zivs ēdieniem vai vienkārši ar dārzeņu salātiem.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

 

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes