Sastāvdaļas
- 200 g žāvētu melno plūmju
- 600 g vistas filejas
- 4 kartupeļi
- 400 g sēņu
- 5 olas
- 150 g siera
- 2 svaigi gurķi
- 1 sīpols
- 2 ēdamkarotes augu eļļas (sīpolu un sēņu cepšanai)
- majonēze pēc garšas
- sāls, pipari pēc garšas
- 5-7 olīvas rotāšanai
Pagatavošana
- Žāvētās melnās plūmes mērcē karstā ūdenī 15-20 minūtes, tad ūdeni nolej, plūmes sagriež salmiņos.
- Vistas gaļu izvāra sālsūdenī, atdzesē, sagriež gabaliņos.
- Kartupeļus vāra ar visu mizu, atdzesē, novelk mizu, sagriež gabaliņos.
- Olas cieti izvāra, atdzesē, noņem čaumalas, sagriež gabaliņos.
- Sīpolu sakapā un kopā ar sagrieztām sēnēm cep augu eļļā.
- Sieru rupji sarīvē.
- Gurķus rupji sarīvē.
- Salātus liek kārtās:
- 1 kārta - žāvētas plūmes,
- 2 kārta - vistas gaļa, uzklāj majonēzi,
- 3 kārta - kartupeļi, uzklāj majonēzi,
- 4 kārta - cepti sīpoli un sēnes,
- 5 kārta - olas, uzklāj majonēzi,
- 6 kārta - siers, uzklāj majonēzi,
- 7 kārta - gurķi.
- Gatavus salātus rotā ar olīvām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!