Sastāvdaļas
- 250 g gatavas kārtainās mīklas
- sēnes
- 2 sīpoli
- 1 saišķītis loku
- jūras sāls pēc garšas
- malti melnie pipari pēc garšas
- 3 olas
- 300 g siera
- 100 ml saldā krējuma
- sviests cepšanai
Pagatavošana
- Mīklu izrullē, liek veidnē ar augstām malām, sadursta ar dakšiņu.
- Krāsni uzkarsē 180°C temperatūrā.
- Gatavo pildījumu - sīki sagriež sīpolus un lokus, sieru rupji sarīvē.
- Sēnes sagriež.
- Sviestā cep sīpolus, pievieno sēnes, samaisa, pieber sāli, piparus, vēl mazliet pacep, tad mazliet atdzesē.
- Olas mazliet sakuļ ar saldo krējumu.
- Sīpolu-sēņu masai pievieno sieru, lokus, sakultās olas ar saldo krējumu, piparus, samaisa.
- Pildījumu lej veidnē, virsū mīklai, cep 30-40 minūtes, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
- Sacepumu var pasniegt gan karstu, gan aukstu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!