Sastāvdaļas
- 400 g kārtainās bezrauga mīklas
- 400 g biezpiena
- 3 - 4 ēdamkarotes cukura
- 1/3 tējkarotes vaniļas
- 1 ola
- 1 - 2 ēdamkarotes skāba krējuma
- rozīnes bez kauliņiem
- ola apsmērēšanai
- pūdercukurs un sezama sēkliņas apkaisīšanai
Pagatavošana
- Biezpienu sajauc ar olu, krējumu, vaniļu un uzbriedinātām un sausām rozīnēm.
- Mīklu atsaldē un sadala 2 daļās.
- Izrullē taisnstūri 15 x 35 cm. Liek pusi no sagatavotā pildījuma, atstājot mazliet brīvas malas.
- Sarullē ruletē, galus aiztaisa. Noliek ar savienojuma vietu uz leju un sagriež 3 - 4 cm gabaliņos.
- To pašu izdara ar otru mīklas pusi.
- Liek uz plāts, kurā ieklāts cepamais papīrs. Pārsmērē ar olu, pārkaisa sezama sēkliņas (vai magones, kanēli, cukuru).
- Cep 200°C temperatūrā līdz pīrādziņi zeltaini.
- Atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!