Sastāvdaļas
- 750 g kārtainās rauga mīklas
- 500 g jauktās maltās gaļas
- 600 g konservētu tomātu savā sulā
- 250 g Mocarellas siera
- 1 sīpols
- 4 ķiploka daiviņas
- olīveļļa
- Vidusjūras garšvielu maisījums, sāls, malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Sīpolu sakapā, ķiplokus saspiež ķiploku spiedē.
- Visu kopā cep olīveļļā, kamēr kļūst zeltaini.
- Pievieno malto gaļu, cep uz lielas uguns, ar dakšiņu saspiežot gaļas kunkuļus.
- Pievieno Vidusjūras garšvielu maisījumu, sāli, piparus, konservētus tomātus ar visu sulu - visu uzvāra.
- Uguni samazina līdz vidējam līmenim, maisot sautē 15 minūtes, masai jāsabiezē.
- Pannu noņem no uguns un atdzesē.
- Krāsni sakarsē līdz 220°C temperatūrai.
- Mocarellas sieru rupji sarīvē.
- Veidnē ieklāj cepamo papīru, ietauko ar olīveļļu.
- Mīklu plāni izrullē, noklāj ar maltās gaļas masu, uzkaisa Mocarellas sieru, uzmanīgi satin ruletē.
- Malas nostiprina un ruleti liek ar savienojuma vietu uz leju.
- Ar asu nazi ruleti sagriež 2 cm platās apaļās šķēlītēs.
- Apaļās šķēlītes liek veidnē, nelielā attālumā vienu no otras.
- Cep 10 minūtes, kamēr parādās brūngana garoziņa.
- Pirms pasniegšanas, mini picas aprasina ar olīveļļu, rotā ar bazilika lapiņām, pasniedz karstas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!