Sastāvdaļas
- 1 paka saldēta, kārtainā mīkla (bez rauga)
Krēmam:
- 3 olas
- 200 g saldkrējuma sviesta
- 250 ml piena
- 2 tējkarotes miltu
- 100 g cukura
- 4 ēdamkarotes kakao pulvera
- 300 g vārīta kondensētā piena
Pagatavošana
- Saldēto mīklu atkausē un katru loksni izrullē 0.5 cm biezumā, sagriež 2 x 3 cm lielos kvadrātos un cep 220°C temperatūrā līdz tie kļūst zeltaini brūni.
- 1/6 daļu kvadrātiņu sadrupina un atliek maliņa līdz būs nepieciešami.
- Krēms: Olas, kondensēto pienu,kakao pulveri, pienu, cukuru un miltus saputo ar elektrisko putotāju.
- Masu liek karsēties uz nelielas uguns līdz tā sabiezē (kā mannas putras konsistencē).
- Tad krēmam pievieno sviestu un visu rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
- Kārtainās mīklas kvadrātus sadrupina un iemaisa krēma masā.
- Masu ieklāj sevis izvēlētā kūkas formā, kas pārklāta ar pārtikas plēvi vai foliju.
- Ievieto ledusskapī uz nakti.
- Nākamajā dienā izņem no formas un dekorē ar maliņā noliktajām mīklas drupatām.