Sastāvdaļas
- 500 g jauktās maltās gaļas
- 250-300 g šampinjonu
- 200 g šķēlēs sagriezta šķiņķa
- 1-2 sīpoli
- 100 g Mocarellas siera
- 100 g kaltētu tomātu eļļā
- 100 g rīvēta siera
- 3-4 ēdamkarotes rīvmaizes
- augu eļļa cepšanai
- sāls pēc garšas
- malti melnie pipari pēc garšas
- Vidusjūras garšvielu maisījums pēc garšas
Pagatavošana
- Šampinjonus un sīpolus sagriež, cep augu eļļā, pieber sāli, piparus.
- Maltajai gaļai pievieno rīvmaizi, rīvētu sieru, sāli, piparus, Vidusjūras garšvielas - kārtīgi samaisa.
- Mocarellas sieru sagriež gabaliņos.
- Kaltētos tomātus sagriež gabaliņos.
- Veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs, liek šķiņķa šķēles, noklāj visu veidni, maliņas, lai pārkaras pāri.
- Maltās gaļas masu sadala 3 daļās.
- Vienu maltās gaļas daļu liek virsū šķiņķa šķēlēm, mazliet sablīvē.
- Virsū liek Mocarellas siera gabaliņus, kaltētus tomātus, katru kārtu mazliet sablīvē.
- Liek virsū otru maltās gaļas daļu, gaļai virsū sēnes ar sīpoliem.
- Tad liek atlikušo maltās gaļas daļu, pārklāj ar šķiņķa šķēlīšu maliņām, veidnei uzklāj foliju.
- Cep 200°C temperatūrā, 1 stundu, cepšanās laikā izdalījušos sulu nolej.
- Pēc stundas foliju noņem, turpina cept, kamēr izveidojas garoziņa, cepšanas ilgumu katrs nosaka pats, atkarībā, cik stipri cepta garoziņa patīk.
- Sacepumu var pasniegt gan karstu, gan aukstu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!