Kārtainais gaļas sacepums buljonā

Kārtainais gaļas sacepums buljonā Foto: Kārtainais gaļas sacepums buljonā

Sastāvdaļas

  • 500 g jauktās maltās gaļas
  • 250-300 g šampinjonu
  • 200 g šķēlēs sagriezta šķiņķa
  • 1-2 sīpoli
  • 100 g Mocarellas siera
  • 100 g kaltētu tomātu eļļā
  • 100 g rīvēta siera 
  • 3-4 ēdamkarotes rīvmaizes
  • augu eļļa cepšanai
  • sāls pēc garšas
  • malti melnie pipari pēc garšas
  • Vidusjūras garšvielu maisījums pēc garšas

Pagatavošana

  1. Šampinjonus un sīpolus sagriež, cep augu eļļā, pieber sāli, piparus.
  2. Maltajai gaļai pievieno rīvmaizi, rīvētu sieru, sāli, piparus, Vidusjūras garšvielas - kārtīgi samaisa.
  3. Mocarellas sieru sagriež gabaliņos.
  4. Kaltētos tomātus sagriež gabaliņos. 
  5. Veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs, liek šķiņķa šķēles, noklāj visu veidni, maliņas, lai pārkaras pāri. 
  6. Maltās gaļas masu sadala 3 daļās.
  7. Vienu maltās gaļas daļu liek virsū šķiņķa šķēlēm, mazliet sablīvē.
  8. Virsū liek Mocarellas siera gabaliņus, kaltētus tomātus, katru kārtu mazliet sablīvē.
  9. Liek virsū otru maltās gaļas daļu, gaļai virsū sēnes ar sīpoliem.
  10. Tad liek atlikušo maltās gaļas daļu, pārklāj ar šķiņķa šķēlīšu maliņām, veidnei uzklāj foliju.
  11. Cep 200°C temperatūrā, 1 stundu, cepšanās laikā izdalījušos sulu nolej. 
  12. Pēc stundas foliju noņem, turpina cept, kamēr izveidojas garoziņa, cepšanas ilgumu katrs nosaka pats, atkarībā, cik stipri cepta garoziņa patīk.
  13. Sacepumu var pasniegt gan karstu, gan aukstu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes