Sastāvdaļas
- 750 ml sarkanvīna
- 2 apelsīni
- 1/2 citrona
- 2 kanēļstandziņas
- 6 krustnagliņas
- 1 šķipsniņa malta muskatrieksta
- 1/3 tases cukura
Pagatavošana
- Ar asu nazi nomizo apelsīnus un citrona pusīti.
- Jāmizo ļoti plāna miza, lai apakšā nepaliktu baltā ādiņa, jo tā ir rūgta.
- Katlā samaisa sarkanvīnu ar cukuru, pievieno kanēļstandziņas, krustnagliņas, apelsīnu un citrona miziņas, apelsīnu un citrona sulu, muskatriekstu.
- Uz vidējas uguns vīnu karsē, līdz 70-80 °C temperatūrai, tikko parādās pirmais burbulītis, ņem nost no uguns (nedrīkst uzvārīt).
- Katlam uzliek vāku, patur 30 minūtes, lai karstvīns būtu aromātiskāks.
- Karstvīnu izkāš caur marli.
- Pirms pasniegšanas karstvīnu var atkal nedaudz uzkarsēt.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!