Karstā uzkoda „Kartupeļu laiviņa”

Karstā uzkoda „Kartupeļu laiviņa” Foto: Karstā uzkoda „Kartupeļu laiviņa”

Sastāvdaļas

  • 2 vidēja lieluma kartupeļi
  • 1,5 ēdamkarotes sviesta
  • 1 sakapāts šalotes sīpols
  • 1 saišķītis svaigu spinātu
  • 1/4 glāzes skābā krējuma
  • 60 g krēmsiera 
  • 1 glāze vārītu pelēko zirņu
  • 1/4 glāzes rīvēta Mocarellas siera 
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Kartupeļus kārtīgi nomazgā, cep 180°C temperatūrā, 45-60 minūtes.
  2. Tad kartupeļus pārgriež uz pusēm, atdzesē 5-10 minūtes.
  3. Sīpolus cep eļļā, pievieno sagrieztus spinātus, turpina cept 2-3 minūtes.
  4. Uzmanīgi izņem kartupeļu mīkstumu, nesaplēšot miziņu.
  5. Kartupeļu mīkstumu samaisa ar krēmsieru, skābo krējumu, pievieno zirņus, ceptus sīpolus ar spinātiem, sāli, piparus.
  6. Kartupeļu miziņas aprasina ar eļļu, liek sakarsētā krāsnī uz 5 minūtēm.
  7. Tad miziņas izņem, piepilda ar pildījumu, pārkaisa ar Mocarellas sieru.
  8. Tad kartupeļu laiviņas liek atkal sakarsētā krāsnī, cep 10-15 minūtes, kamēr siers izkūst.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes