Karpas šašliks

Karpas šašliks Foto: Karpas šašliks

Sastāvdaļas

  • 4,5 kg karpas

Marināde:

  • sojas mērce
  • citrona sula
  • sāls
  • pipari
  • olīveļļa
  • ķiploks

Pagatavošana

  1. Izfilējam karpu, sanāk 2 kg tīras filejas.
  2. Sagriež zivi gabalos, kas uzdurami uz bambusa iesmiem.
  3. Vēdera daļu sagriež platākās strēmelēs, ko pārlokot uz pusēm, var skaisti uzdurt uz iesma (ideāli gabaliņi tiem, kas baidās no asakām, jo tur to nav).
  4. Visas marinādes sastāvdaļas sajauc ar zivs gabaliem. Atstāj 2-3 stundas ievilkties.
  5. Ver uz iepriekš ūdenī izmērcētiem iesmiņiem un liek uz tīri noberztām grila restēm.
  6. Cep prātīgi, jo zivs izcepas ļoti ātri.

Recepti piedāvā: Iveta Rutkovska

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes