Sastāvdaļas
- karpas fileja
- citrona sula
- ķiploka daiviņas
- sāls
- pipari
- milti
- olas
- sviests
- sīpoli
- kartupeļi
- piens
Pagatavošana
- Karpu sagriež gabalos, apslaka ar citronu sulu, apkaisa ar sāli un pipariem.
- Karpas gabalus apviļāju miltos un olā, cep uz pannas zeltainus.
- Katliņā sviestā nedaudz apsutina sīpolus, apceptos zivs gabalus kārto uz sīpoliem un atstāj sutināties uz mazas uguns.
- Kartupeļu biezenim vāra kartupeļus 20 min.
- Nokāšu, neizlejot visu ūdeni, pieliek kārtīgu pikuci sviesta un pielej uzkarsētu pienu, pierīvē lielu ķiploka daiviņu. Sastampā un tad saputoju ar mikseri, lai biezenis kļūst gaisīgs.
- Mērcei sviestā izsautē sīpolus ar sāli un pipariem, pielej saldo krējumu un uzkarsē, iebiezinu ar kartupeļu cieti.
Recepti piedāvā: Iveta Rutkovska