Karpas fileja ar kartupeļu biezeni, saldā krējuma mērci un salātiem

Karpas fileja ar kartupeļu biezeni, saldā krējuma mērci un salātiem Foto: Karpas fileja

Sastāvdaļas

  • karpas fileja
  • citrona sula
  • ķiploka daiviņas
  • sāls
  • pipari
  • milti
  • olas
  • sviests
  • sīpoli
  • kartupeļi
  • piens

Pagatavošana

  1. Karpu sagriež gabalos, apslaka ar citronu sulu, apkaisa ar sāli un pipariem.
  2. Karpas gabalus apviļāju miltos un olā, cep uz pannas zeltainus.
  3. Katliņā sviestā nedaudz apsutina sīpolus, apceptos zivs gabalus kārto uz sīpoliem un atstāj sutināties uz mazas uguns.
  4. Kartupeļu biezenim vāra kartupeļus 20 min.
  5. Nokāšu, neizlejot visu ūdeni, pieliek kārtīgu pikuci sviesta un pielej uzkarsētu pienu, pierīvē lielu ķiploka daiviņu. Sastampā un tad saputoju ar mikseri, lai biezenis kļūst gaisīgs.
  6. Mērcei sviestā izsautē sīpolus ar sāli un pipariem, pielej saldo krējumu un uzkarsē, iebiezinu ar kartupeļu cieti.

Recepti piedāvā: Iveta Rutkovska

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes