Karpa laucinieku gaumē

Karpa laucinieku gaumē Foto: Karpa laucinieku gaumē

Sastāvdaļas

  • 500 g karpas
  • 2 ēdamkarotes etiķa
  • 2 sīpoli
  • 3 burkāni
  • lauru lapa
  • 2 pētersīļu saknes
  • ceturtdaļa selerijas saknes
  • citrona miziņa
  • 5 melno piparu graudiņi
  • 3 krustnagliņas
  • 400 ml tumšā alus
  • 40 g rozīņu
  • 40 g mandeļu
  • 40 g rīvmaizes
  • 120 ml sausa sarkanvīna
  • sāls
  • pipari

Pagatavošana

  1. Karpu sagriež gabalos, pārlej ar etiķi, pārkaisa ar sasmalcinātiem sīpoliem, pieliek sāli un piparus un marinē 1 stundu.
  2. Dārzeņus sīki sagriež, pieliek garšvielas, pārlej ar 450 gramiem ūdens, kam piemests sāls, un uz lēnas uguns sautē 30 minūtes, tad nokāš caurdurī.
  3. Alu, rīvmaizi, rozīnes un sasmalcinātas mandeles ieliek dārzeņu novārījumā un uzvar, ieliek tajā karpu un uz ļoti lēnas uguns vāra 25 minūtes.
  4. Vārīšanās beigās pielej vīnu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes