Sastāvdaļas
- 500 g karpas
- 2 ēdamkarotes etiķa
- 2 sīpoli
- 3 burkāni
- lauru lapa
- 2 pētersīļu saknes
- ceturtdaļa selerijas saknes
- citrona miziņa
- 5 melno piparu graudiņi
- 3 krustnagliņas
- 400 ml tumšā alus
- 40 g rozīņu
- 40 g mandeļu
- 40 g rīvmaizes
- 120 ml sausa sarkanvīna
- sāls
- pipari
Pagatavošana
- Karpu sagriež gabalos, pārlej ar etiķi, pārkaisa ar sasmalcinātiem sīpoliem, pieliek sāli un piparus un marinē 1 stundu.
- Dārzeņus sīki sagriež, pieliek garšvielas, pārlej ar 450 gramiem ūdens, kam piemests sāls, un uz lēnas uguns sautē 30 minūtes, tad nokāš caurdurī.
- Alu, rīvmaizi, rozīnes un sasmalcinātas mandeles ieliek dārzeņu novārījumā un uzvar, ieliek tajā karpu un uz ļoti lēnas uguns vāra 25 minūtes.
- Vārīšanās beigās pielej vīnu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!