Karamskas pīrādziņi

Karamskas pīrādziņi Foto: Karamskas pīrādziņi

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 650 g miltu
  • 250 g sviesta
  • 200 ml ūdens
  • 3 olas
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 1/2 ēdamkarotes cukura
  • 1 ēdamkarote etiķa
Pildījumam:
  • 600 g jēra vai liellopu gaļas mīkstuma
  • 2 sīpoli
  • sāls
  • malti melnie pipari
  • 100 g jēra tauku

Pagatavošana

  1. Miltus izsijā bļodā, atdzesētu sviestu sarīvē uz rupjās rīves un samaisa ar miltiem.
  2. Pievieno olas, sāli, cukuru un ūdeni, kas samaisīts ar etiķi - samīca viendabīgu, mīkstu mīklu.
  3. Var etiķi arī nelikt, bet tad mīkla nebūs kraukšķīga.
  4. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 1 stundu.
  5. Ja izmantojat liesu gaļu, pievienojiet jēra taukus.
  6. Gaļu sīki sagriež, pievieno sakapātus sīpolus, sāli, piparus - kārtīgi samaisa.
  7. Mīklu sadala gabaliņos un izrullē plānus plācenīšus, vienā pusē liek ēdamkaroti pildījuma, veido pīrādziņus.
  8. Pirms cepšanas, pīrādziņus noziež ar sakultu olu.
  9. Cep 200°C temperatūrā, 30 minūtes, pasniedz karstus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes