Sastāvdaļas
Mīklai:
- 650 g miltu
- 250 g sviesta
- 200 ml ūdens
- 3 olas
- 1/2 tējkarotes sāls
- 1/2 ēdamkarotes cukura
- 1 ēdamkarote etiķa
Pildījumam:
- 600 g jēra vai liellopu gaļas mīkstuma
- 2 sīpoli
- sāls
- malti melnie pipari
- 100 g jēra tauku
Pagatavošana
- Miltus izsijā bļodā, atdzesētu sviestu sarīvē uz rupjās rīves un samaisa ar miltiem.
- Pievieno olas, sāli, cukuru un ūdeni, kas samaisīts ar etiķi - samīca viendabīgu, mīkstu mīklu.
- Var etiķi arī nelikt, bet tad mīkla nebūs kraukšķīga.
- Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 1 stundu.
- Ja izmantojat liesu gaļu, pievienojiet jēra taukus.
- Gaļu sīki sagriež, pievieno sakapātus sīpolus, sāli, piparus - kārtīgi samaisa.
- Mīklu sadala gabaliņos un izrullē plānus plācenīšus, vienā pusē liek ēdamkaroti pildījuma, veido pīrādziņus.
- Pirms cepšanas, pīrādziņus noziež ar sakultu olu.
- Cep 200°C temperatūrā, 30 minūtes, pasniedz karstus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!