Sastāvdaļas
- 2 banāni
- karameļu mērce
- putukrējums
Krēmam:
- 2/3 glāzes cukura
- 1/4 glāzes kartupeļu cietes
- 1/2 tējkarotes sāls
- 3 glāzes piena
- 2 olas
- 2 ēdamkarotes augu eļļas
- 1 ēdamkarotes vanilīna
- 10 cepumu vai nesālītu krekeru
- 70 g sviesta
- 1 ēdamkarote cukura
Pagatavošana
- Bļodā sakuļ olas ar dakšiņu.
- Nelielā katliņā sajauc cukuru, kartupeļu cieti un sāli.
- Pakāpeniski pievieno pienu, maisot, katliņu liek uz vidējas uguns, vāra, kamēr maisījums sabiezē.
- Cietes maisījumu uzvāra, un tad turpina vēl vārīt vienu minūti.
- Divas ēdamkarotes cietes maisījuma pievieno sakultajām olām bļodā - ātri un rūpīgi sakuļ, lai olas nesaietu kunkuļos.
- Olu un cietes maisījumu liek katliņā, ik pa brīdim maisot, vāra uz mazas uguns apmēram minūti.
- Katliņu noņem no uguns, pievieno augu eļļu un vanilīnu - samaisa un atdzesē.
- Kad katliņš pilnībā atdzisis- to pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī.
- Cepumus sadrupina bļodā, sajauc ar cukuru un izkausētu sviestu.
- Veidnē ieklāj cepampapīru - cepumu masu liek veidnē līdzenā slānī.
- Krāsni uzkarsē līdz 175°C temperatūrai.
- Cep 10-12 minūtes, kamēr iegūst zeltaini - brūnu nokrāsu, atdzesē.
- Divas ēdamkarotes cepumu drupaču masas liek deserta trauciņos, kārtīgi saspiež, lai būtu ciets pamats.
- Liek kārtu pagatavotā krēma.
- Virsū pāris banānu šķēlīšu.
- Virsū banāniem liek putukrējumu.
- Nobeigumā uzber mazliet cepumu drupaču un pārlej karameļu mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!