Karameļu ābolu pīrāgs

Karameļu ābolu pīrāgs Foto: Karameļu ābolu pīrāgs

Sastāvdaļas

  • 1 paciņa kārtainās mīklas
  • 3 vai 4 vidēji lieluma āboli
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 2 ēdamkarotes sviesta

Karamelei:

  • 1/4 glāzes cukura
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 2 ēdamkarotes salda krējuma

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C temperatūrai.
  2. Cepešplāti iesmērē ar sviestu un izkaisa ar miltiem.
  3. Izrullē mīklu un klāj to uz plāts.
  4. Nomizo ābolus, izņem serdes un sagriež plānās šķēlītēs.
  5. Ābolu šķēlītes liek uz mīklas, sākot tās likt gar malu uz riņķi, tuvojoties centram, tā veidojot skaistu zīmējumu.
  6. Ābolus pārkaisa ar cukuru.
  7. Sviestu sagriež kubiņos un saliek pa virsu, nenoteiktā kārtībā.
  8. Cep 30 minūtes.
  9. Gatavo glazūru.
  10. Nelielā katliņā izkausē cukuru, maisot, lai nepiedeg. Tas aizņems apmēram 3 minūtes.
  11. Noņem no uguns un pievieno sviestu, maisa, kamēr sviests savienojas ar cukuru.
  12. Pievieno saldo krējumu un liek atpakaļ uz vidējas uguns. Maisa kamēr izveidojas skaists bronzas krāsas sīrups.
  13. Izņem pīrāgu un uzmanīgi ar otiņu ābolus pārklāj ar karameli. Ja karamele sacietē, to uzkarsē un pabeidz smērēšanu.
  14. Pīrāgu liek cepeškrāsnī vēl uz 5 - 10 minūtēm.
  15. Pasniedz ar vaniļas saldējumu un kafiju vai tēju.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes