Sastāvdaļas
- 1 paciņa kārtainās mīklas
- 3 vai 4 vidēji lieluma āboli
- 2 ēdamkarotes cukura
- 2 ēdamkarotes sviesta
Karamelei:
- 1/4 glāzes cukura
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 2 ēdamkarotes salda krējuma
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C temperatūrai.
- Cepešplāti iesmērē ar sviestu un izkaisa ar miltiem.
- Izrullē mīklu un klāj to uz plāts.
- Nomizo ābolus, izņem serdes un sagriež plānās šķēlītēs.
- Ābolu šķēlītes liek uz mīklas, sākot tās likt gar malu uz riņķi, tuvojoties centram, tā veidojot skaistu zīmējumu.
- Ābolus pārkaisa ar cukuru.
- Sviestu sagriež kubiņos un saliek pa virsu, nenoteiktā kārtībā.
- Cep 30 minūtes.
- Gatavo glazūru.
- Nelielā katliņā izkausē cukuru, maisot, lai nepiedeg. Tas aizņems apmēram 3 minūtes.
- Noņem no uguns un pievieno sviestu, maisa, kamēr sviests savienojas ar cukuru.
- Pievieno saldo krējumu un liek atpakaļ uz vidējas uguns. Maisa kamēr izveidojas skaists bronzas krāsas sīrups.
- Izņem pīrāgu un uzmanīgi ar otiņu ābolus pārklāj ar karameli. Ja karamele sacietē, to uzkarsē un pabeidz smērēšanu.
- Pīrāgu liek cepeškrāsnī vēl uz 5 - 10 minūtēm.
- Pasniedz ar vaniļas saldējumu un kafiju vai tēju.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!