Karaliskais ābolu pīrāgs

Karaliskais ābolu pīrāgs Foto: Karaliskais ābolu pīrāgs

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 85 g sviesta
  • 1 ola
  • 1 ēdamkarote skābā krējuma
  • 1 1/2 glāze miltu
  • 1/4 glāzes cukura
  • 3 tējkarotes cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls

Pildījumam:

  • 700 g ābolu
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 200 g cukura
  • kanēlis (pēc garšas)

Krēmam:

  • 2 olas
  • 180 g skābā krējuma
  • 100 g cukura
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • vanilīna cukurs (pēc garšas)

Drupatām:

  • 110 g sviesta
  • 1/2 glāze cukura
  • 1 + 1/4 glāzes miltu
  • 3 tējkarotes cepamā pulvera

Pagatavošana

  1. Mīkla: Sviestu izkausē, pievieno olu, skābo krējumu, cukuru un sāli.
  2. Visu rūpīgi samaisa, pievieno miltus un cepamo pulveri, atkal samaisa.
  3. Pildījums: Ābolus sagriež plānās šķēlītēs, pievieno cukuru, sviestu un visu nedaudz pasautē 7 - 10 minūtes.
  4. Beigās pievieno kanēli.
  5. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo olas, pievieno skābo krējumu, cukuru, miltus, vanilīna cukuru. Rūpīgi samaisa.
  6. Drupatas: Mīkstinātu sviestu saspaida, pievienojot cukuru, miltus, cepmao pulveri līdz izveidojas drupatas.
  7. Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru. No mīklas veido maliņas uz augšu.
  8. Izkārto tvaicētos ābolus, pārlej ar krēmu u pārkaisa ar drupatām.
  9. Visu cep 180°C temperatūrā 50 - 55 minūtes.
  10. Ja pīrāga virsma ātri apdeg, pārklāj to ar foliju.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes