Sastāvdaļas
Mīklai:
- 85 g sviesta
- 1 ola
- 1 ēdamkarote skābā krējuma
- 1 1/2 glāze miltu
- 1/4 glāzes cukura
- 3 tējkarotes cepamā pulvera
- šķipsniņa sāls
Pildījumam:
- 700 g ābolu
- 1 ēdamkarote sviesta
- 200 g cukura
- kanēlis (pēc garšas)
Krēmam:
- 2 olas
- 180 g skābā krējuma
- 100 g cukura
- 2 ēdamkarotes miltu
- vanilīna cukurs (pēc garšas)
Drupatām:
- 110 g sviesta
- 1/2 glāze cukura
- 1 + 1/4 glāzes miltu
- 3 tējkarotes cepamā pulvera
Pagatavošana
- Mīkla: Sviestu izkausē, pievieno olu, skābo krējumu, cukuru un sāli.
- Visu rūpīgi samaisa, pievieno miltus un cepamo pulveri, atkal samaisa.
- Pildījums: Ābolus sagriež plānās šķēlītēs, pievieno cukuru, sviestu un visu nedaudz pasautē 7 - 10 minūtes.
- Beigās pievieno kanēli.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo olas, pievieno skābo krējumu, cukuru, miltus, vanilīna cukuru. Rūpīgi samaisa.
- Drupatas: Mīkstinātu sviestu saspaida, pievienojot cukuru, miltus, cepmao pulveri līdz izveidojas drupatas.
- Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru. No mīklas veido maliņas uz augšu.
- Izkārto tvaicētos ābolus, pārlej ar krēmu u pārkaisa ar drupatām.
- Visu cep 180°C temperatūrā 50 - 55 minūtes.
- Ja pīrāga virsma ātri apdeg, pārklāj to ar foliju.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!