Sastāvdaļas
- 500 g svaiga laša vai foreles
- 500 g kartupeļu
- 500 g tomātu
- puravs vai 1 sīpols
- 200 g burkānu
- 500 ml liesa saldā krējuma
- augu eļļa
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Puravu vai sīpolu, burkānus sagriež, kartupeļus nomizo un sagriež gabaliņos.
- Tomātiem novelk miziņu (tomātiem iegriež krustveida iegriezumu un liek uz 2 minūtēm verdošā ūdenī), sagriež gabalos.
- Katlā lej augu eļļu, cep sīpolus vai puravu, burkānus, pievieno tomātus - sautē 5 minūtes.
- Pielej 2 l ūdens, uzvāra.
- Kad ūdens sāk vārīties, pievieno kartupeļus, vāra 8 minūtes.
- Liek katlā lasi vai foreli, pielej saldo krējumu, turpina vārīt 5 minūtes.
- Pagaršo, ja nepieciešams, pieber sāli un piparus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!