Karaliskā zupa

Karaliskā zupa Foto: Karaliskā zupa

Sastāvdaļas

  • 500 g svaiga laša vai foreles
  • 500 g kartupeļu
  • 500 g tomātu
  • puravs vai 1 sīpols
  • 200 g burkānu
  • 500 ml liesa saldā krējuma
  • augu eļļa
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Puravu vai sīpolu, burkānus sagriež, kartupeļus nomizo un sagriež gabaliņos.
  2. Tomātiem novelk miziņu (tomātiem iegriež krustveida iegriezumu un liek uz 2 minūtēm verdošā ūdenī), sagriež gabalos.
  3. Katlā lej augu eļļu, cep sīpolus vai puravu, burkānus, pievieno tomātus - sautē 5 minūtes.
  4. Pielej 2 l ūdens, uzvāra.
  5. Kad ūdens sāk vārīties, pievieno kartupeļus, vāra 8 minūtes.
  6. Liek katlā lasi vai foreli, pielej saldo krējumu, turpina vārīt 5 minūtes.
  7. Pagaršo, ja nepieciešams, pieber sāli un piparus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes