Sastāvdaļas
- 1 kāpostgalva
Pildījumam:
- 700 g maltas cūkgaļas
- 125 g vārītu rīsu
- 1 burkāns
- 1 sīpols
- garšvielas
- sāls
Dārzeņu mērcei:
- 2 burkāni
- 3 sīpoli
- 0,5 l tomātu mērces
- 0,5 l skābā krējuma
Pagatavošana
- Kāpostam izgriež kacenu un liek vārīties. Kad ūdens sāk vārīties, vāra 10 minūtes. Izslēdz karstumu un patur vēl 15 min zem vāka. Nolej ūdeni un atstāj, lai atdziest.
- Sagatavo pildījumu. Izvāra rīsus, atdzesē. Gaļu samaļ, burkānu sarīvē, sīpolu smalki sakapā. Visu sajauc, pieber sāli un garšvielas.
- Kāpostam atdala lapas. Vidējo cieto dzīslu, lapas lejpusē, ar asu nazīti horizontāli nogriež, lai būtu plānāka.
- Sagatavo dārzeņu mērci. Burkānus un sīpolus apcep, pievieno tomātu mērci un uzkarsē. Uz katras lapas liek pildījumu un veido tīteņus. Tīteņus uz pannas apcep no abām pusēm.
- Kārto katlā vai pīlē. Uz katra tīteņa liek dārzeņu mērci. Tad katlu liek cepeškrāsnī un sautē 1.5 stundas (rudens kāpostu šķirnēm pietiek ar 1 stundu) 150°C.
- Tad katlu liek uz plīts, pārlej ar skābo krējumu un sautē vēl 30 minūtes.
Reti sadūšojos taisīt, jo diezgan garš process, bet visiem garšo.
Receptes un foto autore: Iveta Rutkovska
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!