Kāpostu sacepums

Kāpostu sacepums Foto: Kāpostu sacepums

Sastāvdaļas

  • 1 kg svaigu kāpostu
  • 70 g sviesta
  • 200 g baltmaizes (bez garozas)
  • 3 olas
  • 1 glāze piena
  • 50 g siera
  • sarīvēts muskatrieksts
  • sāls
  • pipari

Pagatavošana

  1. Uz rīves sarīvētus kāpostus pārkaisa ar sali (1/2 tējkarotes) un saberž.
  2. Katliņā izkausē sviestu, pieliek kāpostus un sautē mīkstus.
  3. Pievieno sasmalcinātu, piena izmērcētu baltmaizi, olu dzeltenumus, sali, piparus, muskatriekstu un saputotus olu baltumus.
  4. Kāpostu masu pilda ietaukota, ar rīvmaizi apkaisītā veidne, pārkaisa ar sarīvētu sieru, cepeškrāsnī cep, līdz izveidojas brūngana garoziņa.
  5. Pasniedz ar krējumu vai tomātu mērci.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes