Kanēļa rullīši

Kanēļa rullīši Foto: Kanēļa rullīši

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 1 glāze piena
  • 10 g rauga
  • 2 olas
  • 1 tējkarote sāls
  • 1/3 paciņas mīksta sviesta
  • 4 glāzes miltu
  • 1/2 glāzes cukura
  • šķipsniņa vanilīna
  • 1 ēdamkarote liķiera vai ruma
Pildījumam:
  • malts kanēlis
  • sviests
  • brūnais cukurs
Pārliešanai:
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 2 ēdamkarotes piena
  • pūdercukurs 

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - olas sakuļ ar cukuru, pievieno visas sastāvdaļas, kas nepieciešamas mīklas pagatavošanai.
  2. Samīca mīklu, pievieno vēl 180 gramus miltu, samaisa.
  3. No mīklas izveido bumbu, liek bļodā, atstāj siltā vietā uz 1 stundu.
  4. Pēc noteiktā laika mīklu izrullē taisnstūrī, uzkaisa miltus.
  5. Uzklāj sviestu, uzkaisa kanēli un cukuru.
  6. Satin ruleti, sagriež sīkākos rullīšos, liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru, blīvi vienu pie otra.
  7. Noliek siltā vietā uz 10 minūtēm.
  8. Cep 170°C temperatūrā, 25 minūtes.
  9. Gatavo mērci pārliešanai - sakuļ sviestu, pienu un pūdercukuru krēmveida masā, ne pārāk biezā, lai var pārliet. 
  10. Mērci pārlej rullīšiem, patur 2 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes