Sastāvdaļas
Mīklai:
- 1 glāze piena
- 10 g rauga
- 2 olas
- 1 tējkarote sāls
- 1/3 paciņas mīksta sviesta
- 4 glāzes miltu
- 1/2 glāzes cukura
- šķipsniņa vanilīna
- 1 ēdamkarote liķiera vai ruma
Pildījumam:
- malts kanēlis
- sviests
- brūnais cukurs
Pārliešanai:
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 2 ēdamkarotes piena
- pūdercukurs
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - olas sakuļ ar cukuru, pievieno visas sastāvdaļas, kas nepieciešamas mīklas pagatavošanai.
- Samīca mīklu, pievieno vēl 180 gramus miltu, samaisa.
- No mīklas izveido bumbu, liek bļodā, atstāj siltā vietā uz 1 stundu.
- Pēc noteiktā laika mīklu izrullē taisnstūrī, uzkaisa miltus.
- Uzklāj sviestu, uzkaisa kanēli un cukuru.
- Satin ruleti, sagriež sīkākos rullīšos, liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru, blīvi vienu pie otra.
- Noliek siltā vietā uz 10 minūtēm.
- Cep 170°C temperatūrā, 25 minūtes.
- Gatavo mērci pārliešanai - sakuļ sviestu, pienu un pūdercukuru krēmveida masā, ne pārāk biezā, lai var pārliet.
- Mērci pārlej rullīšiem, patur 2 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!