Kaltētu melleņu džems

Kaltētu melleņu džems Foto: Kaltētu melleņu džems

Sastāvdaļas

  • 1 kg melleņu
  • 700 g cukura

Pagatavošana

  1. Mellenes pārlasiet, nomazgājiet un kārtīgi noteciniet.
  2. Beriet mellenes silikona vai teflona cepamajā veidnē plāna kārtā un ievietojiet līdz 150°C temperatūrai uzkarsēta cepeškrāsnī.
  3. Karsējiet līdz 30 - 35 minūtes, līdz ogas mazliet sakritušās, bet miziņas vēl nav sakrokojušās.
  4. Sablendējiet ogas, beriet tajā cukuru, lieciet vārīties uz mazas uguns un maisot karsējiet, līdz cukurs izkusis.
  5. Melleņu džemu lejiet izkarsētās burkās un aizvākojiet.
  6. Uzglabāt vēsā, tumšā vietā. 

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes