Sastāvdaļas
Porciju skaits - 4:
- 200 g kale kāposti
- 1 apelsīns
- 2 klementīni
Ingvera mērce:
- 1 ēd.k. baltvīna etiķis
- 2 ēd. k. olīveļļa
- 0,5 tējk. Santa Maria Ingvers (malts)
- 0.2 tējk. Santa Maria Tellicherri melnie pipari
Pagatavošana
- Kale kāpostus sagriež sloksnēs.
- Citrusaugļus nomizo un sagriež mazākos gabaliņos. Pievieno bļodā ar kāpostiem.
- Pēc sagriešanas citrusaugļu sulas pārpalikumu pārlej citā bļodā.
- Bļodā ar citrusaugļu sulu iemaisa etiķi, olīveļļu, ingveru, sāli un Tellicherri piparus. Iegūto mērci pievieno salātiem.
Svaigi kale kāpostu salāti ar citrusaugļiem, piemēroti pasniegšanai kopā ar lasi, vistu un cūkgaļu.
Recepti piedāvā: Santa Maria un Paulig
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!