Kakao šokolādes rulete

Kakao šokolādes rulete Foto: Kakao šokolādes rulete

Sastāvdaļas

  • 4 lielas olas
  • 100 g cukura
  • 60 g miltu
  • 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 40 g kakao

Pildījumam:

  • 75 g cukura un nedaudz pergamenta apkaisīšanai
  • 2 lieli olu dzeltenumi
  • 100 g sviesta
  • 25 g maltu mandeļu
  • 1-2 lāses mandeļu esences

Pagatavošana

  1. Uzkarsētā cepeškrāsnī līdz 200°C temperatūrai. Ietauko taisnstūra veidni, kuras malas ir 35x25 cm, ieklāj cepamo papīru. Bļoda saputo olas ar cukuru gaisīgā masā. Iesijā miltus ar cepamo pulveri, kakao un visu viegli samaisi. Ieliec mīklu veidnē. Cep 10-15 minūtes, kamēr biskvīts jau nedaudz atdalās no malām.
  2. Apkaisa pergamenta loksni ar cukuru, uzliec tai virsū mīklu, atceroties, ka jānoņem arī cepamais papīrs. Ar asu nazi apgriez biskvīta malas un sarullē gareniski kopā ar pergamentu, kas ir apkaisīts ar cukuru. Atstāj, lai atdziest.
  3. Atrullē mīklu un izņem papīru. Pagatavo pildījumu; katlā ar biezu dibenu ieber cukuru, pievieno 4 ēdamkarotes ūdens un viegli uzsildi, kamēr izkūst. Sīrupu vāra 5-7 minūtes. Sakuļ olu dzeltenumus, pēc tam, visu laiku kuļot, tievā strūkliņā pievieno sīrupu, kamēr masa sabiezē un atdziest. Maisi sviestu kamēr tas kļūst mīksts, iemaisi to kopā ar mandelēm un aromātisko esenci olu masā. Visu vēlreiz rūpīgi izmaisi.
  4. Uzsmērē mandeļu krēmu uz pilnībā atdzisušas mīklas un visu sarullē ruletē. Atdzesē kādas trīs stundas, pārkaisi ar cukuru un pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes