Sastāvdaļas
- 250 g miltu
- 1 tējkarote sodas
- 200 ml stipras kafijas dzēriena
- 100-150 g brūnā cukura
- 2 ēdamkarotes medus
- 200 g žāvētu melno plūmju bez kauliņiem
- šķipsniņa sāls
- šķipsniņa malta kanēļa
- šķipsniņa malta ingvera
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
- Karstā kafijas dzērienā iemaisa cukuru un medu - maisa, kamēr cukurs ir pilnībā izkusis.
- Noliek malā, lai mazliet atdziest.
- Žāvētās melnās plūmes sagriež 4 daļās, ja plūmes ir lielākas, sagriež 6 daļās.
- Bļodā iesijā miltus, sodu, sāli un garšvielas.
- Pielej kafiju - sakuļ ar dakšiņu vai putojamo slotiņu.
- Mīklai jābūt bieza skābā krējuma konsistencē.
- Mīklai pievieno sagrieztās plūmes - samaisa.
- Ietaukotā veidnē lej mīklu, cep 20 minūtes.
- Pīrāga gatavību pārbauda ar koka iesmiņu - ja sauss, pīrāgs ir gatavs.
- Pasniedz pārkaisītu ar pūdercukuru vai pārlietu ar šokolādes mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!