Sastāvdaļas
Sastāvdaļas biskvītam:
- 8 olas
- 8 ēdamkarotes cukura
- 7 ēdamkarotes miltu
- 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
- 1 tējkarote vaniļas pastas
- 3 vidējā izmēra āboli
- šķipsna sāls
Sastāvdaļas krēmam:
- 500 ml saldais krējums
- 45 g pūdercukurs
- 1 tējkarote šķīstošās kafijas
- 2 tējkarotes želatīna
Sastāvdaļas dekorēšanai:
- rīvētas dzērvenes ar cukuru
Pagatavošana
- Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Baltumus saputo ar šķipsnu sāls stingrās putās.
- Dzeltenumiem pievieno cukuru, vaniļas pastu un kuļ, līdz izveidojas viendabīga masa un cukurs ir izkusis. Iemaisa miltus un cieti.
- Ābolus sagriež mazos gabaliņos un iemaisa olu dzeltenumu-miltu masā. Iecilā baltumus. Mīklu sadala divās daļās un liek formās (20-24cm). Cep iepriekš līdz 180°C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes. Atdzesē.
- Saldajam krējumam pievieno pūdercukuru, kafiju un saputo stingrās putās. Pievieno uzbriedinātu un ūdens peldē izkausētu želatīnu. Rūpīgi samaisa.
- Liek kopā kūku. Biskvītu nosmērē ar dzērvenēm un bagātīgi nosmērē ar krēmu. Liek otru biskvītu, kuru arī nedaudz nosmērē ar dzērvenēm un krēmu. Arī malas apsmērē ar krēmu. Liek ledusskapī uz 3-4 stundām. Dekorē kā vēlas.
Recepti piedāvā un iesaka: Santas Saldā Virtuve
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!