Sastāvdaļas
- 5 olu baltumi
- 170 g cukura
- 170 g maltas, grauzdētas mandeles
- 15 g cietes
Krēmam:
- 5 olu dzeltenumi
- 150 g cukura
- 150 ml piena
- 200 g sviesta
- 400 g konservētu persiku
- 1/2 tējkarote šķīstošās kafijas
Papildus:
- 60 g mandeļu skaidiņu
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 100°C temperatūrai un ar cepamo papīru pārklāj trīs 24 cm lielas, apaļās kūkas formas.
- Ar elektrisko putotāju sakuļ olu baltumus un pakāpeniski pievieno cukuru.
- Tad pievieno izsijātu cieti, mandeles un rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
- Ievieto masu konditorejas maisā ar vienkāršo uzgali, virzienā no centra uz malām ieklāj masu sagatavotajās formās.
- Liek cepties 1 - 1.5 stundas.
- Kad gatavs, tad noņem cepamo papīru un pilnībā atdzesē.
- Krēms: Nelielā katliņā sajauc olu dzeltenumus un cukuru, silda nelielā karstumā.
- Atsevišķi uzkarsē pienu un, lejot šaurā strūklā, pievieno olu dzeltenumu masai, nepārtraukti maisot.
- Turpina vārīt līdz masa kļūst bieza, tad pilnībā atdzesē.
- Ar elektrisko putotāju sakuļ sviestu līdz tas kļūst gaisīgs.
- Tad pievieno atdzesēto krēmu un šķīstošo kafiju.
- Persikus nosusina un sagriež nelielos kubiņos, pievieno krēmam.
- Krēmu klāj starp katru bezē kārtu un tortes virsmu arī pārklāj ar krēmu un pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!