Sastāvdaļas
- 2 kabači
- 2 olas
- 350 g šampinjonu
- saišķītis pētersīļu un diļļu
- sāls pēc garšas
- pipari pēc garšas
- 1 sīpols
- 2-3 ķiploka daiviņas
- 200 ml saldā krējuma 25% tauku
- 50 g cieta siera
- 250 g miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
Pagatavošana
- Kabačus noskalo, nogriež galiņus, rupji sarīvē.
- Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.
- Olu dzeltenumus, sāli, miltus, cepamo pulveri pievieno rīvētajiem kabačiem, samaisa viendabīgā masā.
- Olu baltumus atsevišķi sakuļ ar šķipsniņu sāls.
- Sakultos olu baltumus pakāpeniski, uzmanīgi iemaisa kabaču masā.
- Veidnē ieklāj cepamo papīru, to aprasina ar augu vai olīveļļu, lej kabaču mīklu, izlīdzina.
- Cep 180°C temperatūrā, 30-40 minūtes, kad biskvīts kļuvis zeltains, var ņemt ārā no krāsns.
- Gatavo pildījumu - sēnes noskalo, nosusina, sagriež salmiņos vai gabaliņos.
- Sīpolu sakapā. Ķiplokus sakapā.
- Cep eļļā ķiplokus, sīpolus, tad pievieno sēnes, turpina cept 5-10 minūtes.
- Pielej saldo krējumu, sautē 5-7 minūtes, kamēr masa kļūst pietiekami bieza.
- Pievieno sāli, piparus pēc garšas.
- Kabaču biskvītu uzmanīgi atdala no cepamā papīra, tad uzliek atpakaļ uz papīra, satin ruleti, mazliet atdzesē.
- Smalki sarīvē sieru. Zaļumus sakapā.
- Biskvītu attin, uzklāj sēņu pildījumu, pārkaisa ar rīvētu sieru, uzkaisa zaļumus. Satin ruleti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!