Kabaču rulete ar sēnēm

Kabaču rulete ar sēnēm Foto: Kabaču rulete ar sēnēm

Sastāvdaļas

  • 2 kabači
  • 2 olas
  • 350 g šampinjonu
  • saišķītis pētersīļu un diļļu
  • sāls pēc garšas
  • pipari pēc garšas 
  • 1 sīpols
  • 2-3 ķiploka daiviņas
  • 200 ml saldā krējuma 25% tauku
  • 50 g cieta siera
  • 250 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera

Pagatavošana

  1. Kabačus noskalo, nogriež galiņus, rupji sarīvē.
  2. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.
  3. Olu dzeltenumus, sāli, miltus, cepamo pulveri pievieno rīvētajiem kabačiem, samaisa viendabīgā masā.
  4. Olu baltumus atsevišķi sakuļ ar šķipsniņu sāls.
  5. Sakultos olu baltumus pakāpeniski, uzmanīgi iemaisa kabaču masā.
  6. Veidnē ieklāj cepamo papīru, to aprasina ar augu vai olīveļļu, lej kabaču mīklu, izlīdzina.
  7. Cep 180°C temperatūrā, 30-40 minūtes, kad biskvīts kļuvis zeltains, var ņemt ārā no krāsns.
  8. Gatavo pildījumu - sēnes noskalo, nosusina, sagriež salmiņos vai gabaliņos.
  9. Sīpolu sakapā. Ķiplokus sakapā.
  10. Cep eļļā ķiplokus, sīpolus, tad pievieno sēnes, turpina cept 5-10 minūtes.
  11. Pielej saldo krējumu, sautē 5-7 minūtes, kamēr masa kļūst pietiekami bieza.
  12. Pievieno sāli, piparus pēc garšas.
  13. Kabaču biskvītu uzmanīgi atdala no cepamā papīra, tad uzliek atpakaļ uz papīra, satin ruleti, mazliet atdzesē.
  14. Smalki sarīvē sieru. Zaļumus sakapā.
  15. Biskvītu attin, uzklāj sēņu pildījumu, pārkaisa ar rīvētu sieru, uzkaisa zaļumus. Satin ruleti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes