Sastāvdaļas
- 600 g kabaču
- 100 - 150 g eļļas
- 100 g burkānu
- 10 g pētersīļu sakņu
- 40 g sīpolu
- 200 g tomātu biezeņa
- 15 - 20 g sāls
- 10 g cukura
- 1 samaltu smaržīgo piparu
- 15 g zaļumu
Pagatavošana
- Kabačus notīra, sagriež aptuveni 1.5 cm biezās šķēlēs un eļļā apcep gaiši dzeltenumus.
- Burkānus, pētersīļus, selerijas un sīpolus notīra, nomazgā, sagriež šķēlēs un apcep eļļā.
- Visus apceptos dārzeņus atdzesē, samaisa un izmaļ gaļas mašīna.
- Katliņā ielej atlikušo eļļu, biezu tomātu biezeni, izmaltos dārzeņus, sāli, cukuru, smalkos piparus, nogaršo, vai garšvielas ir pietiekoši, tad uzvāra un pievieno sīki sagrieztus zaļumus.
- Karstu masu pilda, dezinficētās burkās, uzliek novārītu metāla vāciņu, pievalcē un steralize 100 °C : 0.5 l burkas 75 minūtes, 1 l - 100 minūtes.
- Tad aizvalcē kārtīgi.
Šādu kaviāru var gatavot arī no patisoniem, ķirbjiem, zaļajiem tomātiem, burkāniem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!