Kabaču biezzupa ar frikadelēm

Kabaču biezzupa ar frikadelēm Foto: Kabaču biezzupa ar frikadelēm

Sastāvdaļas

  • 2 nelieli kabači
  • 2 paprikas
  • 4 vidēja lieluma kartupeļi
  • 2 burkāni
  • 1-2 sīpoli
  • dažas ķiploka daiviņas
  • 3-4 tomāti
  • 1 ēdamkarote tomātu pastas
  • 500 g maltās gaļas
  • dažas baltmaizes šķēles
  • 1 ola
  • sāls, pipari, lauru lapa, citas garšvielas pēc garšas
  • zaļumi

Pagatavošana

  1. Dārzeņus nomazgā, nomizo.
  2. Kabačus sagriež nelielos gabaliņos.
  3. Burkānus sagriež šķēlītēs, ja tie ir lieli, tad sagriež sīkāk.
  4. Paprikas sagriež mazos gabaliņos.
  5. Kartupeļus sagriež gabaliņos.
  6. Dārzeņus mazliet apcep augu eļļā.
  7. Apceptos dārzeņus liek katlā, uzlej 2-3 glāzes ūdens, uzliek vāku, vāra uz lēnas uguns 25-30 minūtes.
  8. Nedrīkst pārvārīt, nebūs garšīgi!
  9. Apcep sakapātus sīpolus un ķiplokus, pievieno gabaliņos sagrieztus tomātus, tomātu pastu, samaisa, uzcep.
  10. Tomātu masu liek katlā, pievieno garšvielas.
  11. Maizi izmērcē, nospiež šķidrumu, samaisa ar malto gaļu, olu, sāli, pipariem, no masas veido mazas frikadeles.
  12. Frikadeles cep pannā no visām pusēm, tad liek katlā, vāra 5 minūtes.
  13. Zupu pasniedz ar skābo krējumu un zaļumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes