Sastāvdaļas
- 2 nelieli kabači
- 2 paprikas
- 4 vidēja lieluma kartupeļi
- 2 burkāni
- 1-2 sīpoli
- dažas ķiploka daiviņas
- 3-4 tomāti
- 1 ēdamkarote tomātu pastas
- 500 g maltās gaļas
- dažas baltmaizes šķēles
- 1 ola
- sāls, pipari, lauru lapa, citas garšvielas pēc garšas
- zaļumi
Pagatavošana
- Dārzeņus nomazgā, nomizo.
- Kabačus sagriež nelielos gabaliņos.
- Burkānus sagriež šķēlītēs, ja tie ir lieli, tad sagriež sīkāk.
- Paprikas sagriež mazos gabaliņos.
- Kartupeļus sagriež gabaliņos.
- Dārzeņus mazliet apcep augu eļļā.
- Apceptos dārzeņus liek katlā, uzlej 2-3 glāzes ūdens, uzliek vāku, vāra uz lēnas uguns 25-30 minūtes.
- Nedrīkst pārvārīt, nebūs garšīgi!
- Apcep sakapātus sīpolus un ķiplokus, pievieno gabaliņos sagrieztus tomātus, tomātu pastu, samaisa, uzcep.
- Tomātu masu liek katlā, pievieno garšvielas.
- Maizi izmērcē, nospiež šķidrumu, samaisa ar malto gaļu, olu, sāli, pipariem, no masas veido mazas frikadeles.
- Frikadeles cep pannā no visām pusēm, tad liek katlā, vāra 5 minūtes.
- Zupu pasniedz ar skābo krējumu un zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!