Kabači citrona marinādē

Kabači citrona marinādē Foto: Kabači citrona marinādē

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas apm. četrām 450 ml tilpuma burkām:

  • 1/2 l ābolu vai rīsu etiķa, vai arī cita maiga etiķa
  • 1 ēdamkarote sāls
  • 100 g cukura
  • 1 kg nepārgatavojušos kabaču
  • 2 citroni
  • 2 saišķīši bazilika
  • 1 tējkarote balto piparu graudiņu

Pagatavošana

  1. Uzvāra etiķi kopā ar 400 ml ūdens, sāli, etiķi un atdzesē.
  2. Kabačus nomazgā, labi nosusina un nogriež galus.
  3. Tad sagriež apm. 2 cm lielos četrstūrainos gabaliņos.
  4. Nomazgā citronus un nogriež mizu.
  5. Baziliku noskalo un noplūc lapiņas.
  6. Porcelāna bļodā sajauc kabaču gabaliņus ar citrona mizām, baziliku un piparu graudiņiem, pārlej ar atdzesētu marinādi un ļauj 24 stundas ievilkties.
  7. Vāra 2 minūtes.
  8. Ar putojamo karoti kabačus izņem no šķidruma un pilda sterilizētās burkās.
  9. Marinādi uzvāra vēlreiz, pārlej kabačiem, un burkas tūlīt aizvāko.
  10. Ļauj 1-2 nedēļas ievilkties.

Uzglabāšanas laiks: aptuveni 1 gads.

Padoms:
Ja tuvumā ir Austrumu garšvielu veikals, nopērciet četrus zariņus citronmelisas un saišķīti koriandra citrona miziņu un bazilika vietā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes