Sastāvdaļas
Sastāvdaļas apm. četrām 450 ml tilpuma burkām:
- 1/2 l ābolu vai rīsu etiķa, vai arī cita maiga etiķa
- 1 ēdamkarote sāls
- 100 g cukura
- 1 kg nepārgatavojušos kabaču
- 2 citroni
- 2 saišķīši bazilika
- 1 tējkarote balto piparu graudiņu
Pagatavošana
- Uzvāra etiķi kopā ar 400 ml ūdens, sāli, etiķi un atdzesē.
- Kabačus nomazgā, labi nosusina un nogriež galus.
- Tad sagriež apm. 2 cm lielos četrstūrainos gabaliņos.
- Nomazgā citronus un nogriež mizu.
- Baziliku noskalo un noplūc lapiņas.
- Porcelāna bļodā sajauc kabaču gabaliņus ar citrona mizām, baziliku un piparu graudiņiem, pārlej ar atdzesētu marinādi un ļauj 24 stundas ievilkties.
- Vāra 2 minūtes.
- Ar putojamo karoti kabačus izņem no šķidruma un pilda sterilizētās burkās.
- Marinādi uzvāra vēlreiz, pārlej kabačiem, un burkas tūlīt aizvāko.
- Ļauj 1-2 nedēļas ievilkties.
Uzglabāšanas laiks: aptuveni 1 gads.
Padoms:
Ja tuvumā ir Austrumu garšvielu veikals, nopērciet četrus zariņus citronmelisas un saišķīti koriandra citrona miziņu un bazilika vietā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!