Kabači ar valriekstiem

Kabači ar valriekstiem Foto: Kabači ar valriekstiem

Sastāvdaļas

  • 2-3 jaunie kabači
Mērcei:
  • 1/2 glāzes valriekstu
  • 1/2 saišķīša pētersīļu
  • 2-3 ķiploka daiviņas
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • saulespuķu eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Kabačus noskalo, sagriež lielos gabalos uzber sāli un atstāj - izdalījušos sulu notecina.
  2. Kabačus cep saulespuķu eļļā, uz lielas uguns, vienā kārtā.
  3. Ceptajiem kabačiem ir jābūt kraukšķīgiem, tie nedrīkst būt izšķīduši.
  4. Gatavo mērci - valriekstus sasmalcina, pētersīļus sakapā, ķiplokus saspiež ķiploku spiedē.
  5. Visu samaisa, pievieno olīveļļu, vēlreiz samaisa.
  6. Kabačiem pārlej mērci, uzmanīgi samaisa. Pasniegt var gan siltus, gan aukstus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes